Bushman / San People. Elderly woman offering an ostrich egg as a gift to Young girl for the making of jewellery. Archaeological evidence suggests that they have lived in Africa for at least 22, 000 years. Namibia. N/a’an ku sê (www.naankuse.com) an organization owned by Doctor Rudie van Vuuren and his wife Marlice van Vuuren, one of Namibia's most popular nature conservationists who is fluent in Khoi San, do a lot of work with the bushmen. Amongst others they have the Lifeline Clinic and Bushman School to tend to the needs of the bushmen.
This image, as part of a series, was taken to raise awareness and funds for the conservation projects of N/a’an ku sê, as the bushmen had a very close relationship to animals in the past.

Beautymerken

hart voor mens en natuur

Wij werken in onze salon met de merken Kalahri en Bellápierre. De belangrijkste reden is dat de producten van 100% natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt. Ze bevatten geen zaken die de huid irriteren zoals parabenen, sulfaten, derivaten, isopropuleen Glycol, formaldehyde en afsluitende minerale oliën. Ook zijn de producten niet op dieren getest. Van Kalahari zijn de verpakkingen ook nog eens grotendeels reclyclebaar of herbruikbaar. Met trots gebruiken wij dan ook deze merken en maken wij niet alleen jou maar ook de wereld een stukje mooier. 

Kalahari

Kalahari is opgericht door Carina Franck uit Zuid-Afrika. Ze ontwikkelde een lifestyle na jarenlang onderzoek samen een team van botanici en wetenschappers. De producten bevatten geconcentreerde plantenextracten, phyto componenten en plantaardige oliën. Allemaal afkomstig van inheemse Afrikaanse planten. Gebruikmakend van alleen natuurlijke geoogste botanische ingrediënten, hebben Carina Franck en haar team van ontwikkelaars de eenvoudige goedheid van de natuur in elk Kalahari product vastgelegd. Superieure plantaardige oliën en fyto-effectieve extracten worden samengebracht tot kwalitatieve huidverzorgingsproducten die uw huid voeden en herstellen.

Het Kalahari assortiment is meer dan een natuurlijke huidverbeterende behandeling, het is een ervaring uit Afrika zelf. De kleuren van de aarde, de ruwe texturen en de zeldzame geuren allemaal gewikkeld in de leven scheppende goedheid van de natuur. De Kalahari Lifestyle ervaring is een intieme reis die de oude geheimen van Afrika in contact brengt met de gebruiker door middel van aanraking, geluid, geur en visuele interactie. Elke behandeling is specifiek aangepast om te voldoen aan de behoeften van het individu en creëren samen de ultieme wellness beleving.

DUURZAAMHEID

Carina Franck: “De aarde en de prachtige natuur zijn een geschenk van God. Ik heb mijn leven gewijd aan het ontdekken hoe we deze giften in ons voordeel kunnen gebruiken, zonder nadelige gevolgen voor de natuur zelf.” Kalahari Lifestyle werkt uitsluitend samen met gerenommeerde Phytotrade organisaties en gecertificeerd duurzame bronnen. Ze hebben strenge eco-bewustzijn protocollen die de veiligheid van de kwetsbare Afrikaanse ecosystemen waarborgen.

Naast een mooi beautymerk is Kalahari ook een sociaal merk. Met het gebruik van Kalahari producten steun je veel goede projecten in het Kalahari gebied zoals educatie, medisch onderzoek en voedselprogramma’s. Een percentage van elk verkocht Kalahari-product wordt teruggegeven aan lokale gemeenschappen.

SOCIALE PROJECTEN

Banen

Kalahari ™ heeft het Bead-project geïnitieerd in samenwerking met verschillende Khoi San-gemeenschappen. De opbrengst gaat naar het ondersteunen van deelnemende families en biedt een essentieel platform voor hun voedingsprogramma.

Opleiding

De toekomst ligt in de opvoeding van kinderen. Kalahari ™ sponsort verschillende groepen Khoi San-kinderen door hen te ondersteunen met een uniek duurzaam educatieprogramma dat hun strategievermogen verbetert en de verborgen mogelijkheden van elk kind voor een heel leven ontsluit. Dit programma omvat ook leeslessen.

Voedselprogramma

Kalahari ™ draagt bij aan dit levensveranderende programma door dagelijks voedingssupplementen en ondersteuning te bieden aan veel mensen, kinderen en gezinnen.

Medische zorg

Kalahari ™ startte een medisch programma in Zuid-Afrika. Ze hebben verschillende medische experts aangesteld om gemeenschappen van gratis medische zorg te voorzien.

Lees meer over de Kalahari Lifestyle.

ONZE BEAUTYMERKEN

bellápierre minerale make-up

Bella is het Italiaans woord voor ‘mooi’ en Pierre is het Frans woord voor ‘steen’, dus Bellápierre betekent ‘mooie steen’. Alle minerale producten zijn namelijk gemaakt van een steen/rots, genaamd Mica. Bellápierre is dus een mineraal make-up merk, dat gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten. Ambassadrice voor het merk is Belle Perez.

Bellápierre-producten zijn uniek omdat eigen producten in eigen beheer worden geproduceerd! De grote variatie in kleuren en het feit dat de minerale make-upproductlijn helemaal gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten, spreekt alle huidtypen en tonen aan.

Kenmerken

 • Bevat geen bismutoxycholoride, talk, oliën, additieven, vulstoffen of andere potentieel schadelijke ingrediënten
 • Bestaat uit pure mineralen. Hoofdingrediënten zijn Mica, Ijzeroxiden, Zinkoxide en Titaandioxide.
 • Niet op dieren getest
 • Aanbevolen door dermatologen, want de producten zijn hypoallergeen
 • Niet-comedogeen en olievrij, waardoor de poriën niet zullen verstoppen
 • Heeft anti-inflammatoire en antioxidante eigenschappen
 • Biedt UVA en UVB-bescherming SPF 15-20
 • Zorgt voor een volledige dekking van alle huidtypes
 • Vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels

Andere cosmeticaproducten worden opgevuld met veel verschillende vulstoffen die de winstmarge vergroten, ervoor zorgen dat deze producten samenklonteren en ze ook huidirritatie, huiduitslag en allergische reacties kunnen veroorzaken. Bellápierre gelooft dat klanten zuiverheid, kwaliteit, een goede prijs-kwaliteitverhouding en natuurlijke huidverzorging willen en verdienen.

Bellápierre heeft verschillende awards gewonnen met haar gezonde en innovatieve make-up.

BHAVE Haircare

De producten van Bhave zitten boordevol actieve ingrediënten en bevatten een gepatenteerde, volledig bio-actieve keratine technologie, die bij regelmatig gebruik helpt beschadigd haar te verbeteren en van binnenuit te herstellen.

Kenmerken

 • Iconisch Australisch merk wat dynamische resultaten levert
 • Proefdiervrij
 • Zonder parabenen, sulfaten of natriumchloride
 • Gecertificeerde biologische ingrediënten
 • Gepatenteerde actieve keratine technologie
 • Exclusieve producten
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • En bovenal, onze producten maken hun beloftes waar!