Ontharen

glad, gladder, gladst

In de Oosterse cultuur weet men al heel lang dat tijdelijke ontharing het beste gaat met een suikerpasta (sugaren). In tegenstelling tot de meeste harssoorten is dit veel zachter en effectiever door de manier van aanbrengen en verwijderen. De suikerpasta wordt gemasseerd in de haren. Het hecht zich niet aan de huid, maar aan de haarzakjes. Omdat we de haartjes met de haargroeirichting mee verwijderen, is er veel minder haarbreuk en daardoor kans op ingegroeide haartjes. Ook is er minder kans op irritatie van de huid ( bultjes), roodheid en zwelling. Voordeel van deze techniek is dat de haartjes ook langer wegblijven dan bij traditioneel harsen en zachter terugkomen.

Permanent ontharen is ook mogelijk. Dit wordt gedaan door Anne, onze huidtherapeute. Wij werken met de allernieuwste apparatuur. Laserontharen en IPL ontharen zijn de verschillende technieken voor definitief ontharen. Ze gebruiken warmte-energie om de haarzakjes te vernietigen. Haren die in de groeifase zitten, worden door deze hitte voor 80-90% definitief verwijderd. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig, afhankelijk van de mate van beharing. Na de kuur heeft u een babyzachte, gladde huid en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om overbeharing. 

welke methode is het beste?

Welke van onze permanente ontharingsmethoden het beste voor u is, is per persoon verschillend. Dit heeft onder andere te maken met uw haarkleur, haardikte, huidtype en het behandelgebied. Onze huidtherapeute kan exact vaststellen wat de beste ontharingsbehandeling voor u is, nadat zij uw huid en haren heeft gezien. Welke methode zij ook gebruikt, u bent ieder geval verzekerd van de beste keuze. Kijk voor meer informatie op de website van Cosmetique Totale.

GRIJZE, RODE EN BLONDE HAREN VERWIJDEREN NU ÓÓK MOGELIJK

Een traditionele laser of IPL kan géén lichte, blonde en grijze haren behandelen. Gelukkig is dit met nieuwe generatie ontharingstechnieken zoals de unieke Elos methode of krachtige Alexandrite laser wel mogelijk. Deze technieken zijn speciaal ontworpen om stugge, witte en grijze haren of lichtgepigmenteerde blonde en rode haren te verwijderen.

LASER ONTHAREN OP DE DONKERE HUID

Ontharen op een getinte tot zeer donkere huid vereist specifieke kennis en gedegen apparatuur. De Elos DiodeLaser en Nd:YAG 1064nm laser zijn volgens de wetenschappelijke literatuur het meest veilig op een gepigmenteerde huid, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit. Dat komt omdat zij gebruik maken van een langere golflengte, waardoor laserontharen nog beter is afgestemd op de donkere huid.

OVERBEHARING IN HET GEZICHT VERGOED

Het laserontharen in het gelaat bij vrouwen wordt meestal door zorgverzekeraars vergoed als u aanvullend bent verzekerd. Het ontharen gedurende een transgendertraject, wordt meestal vergoed uit de basisverzekering. Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. Soms is een verwijsbrief van uw huisarts nodig. De kosten voor het laseren/ ipl ontharen kunnen door uw zorgverzekeraar worden vergoed, ook zonder doorverwijzing van uw arts of dermatoloog. 

ga voor een gladde en zachte huid

sugarontharing

laserontharing

heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op.